Pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de  asistent medical, posesorii titlurilor oficiale de calificare prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă nr. 144/2008, trebuie să deţină Certificat de membru, eliberat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Certificatul de membru este eliberat de OAMGMAMR prin filialele sale, o singură dată, în momentul înscrierii asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi asistenţilor medicali în organizaţia profesională.

Certificatul de membru se avizează anual, în condiţiile legii, şi pe baza dovezilor privind acumularea numărului de 30 de credite de educaţie medicală continuă, conform Hotărârii Consiliul Naţional al OAMGMAMR.

Certificatul de membru se acordă pe baza următoarelor documente:

 1. Consimțământ prelucrare date personale-descarcă
 2. Copie C.I.;
 3. Document de casatorie/divort (daca este cazul) – copie;
 4. Act de absolvire a invatamantului de specialitate – copie legalizata / Adeverinta in original;
 5. Diploma de bacalaureat sau Certificat absolvire – copie;
 6. Certificat de cazier judiciar (valabil 6 luni) – in original;
 7. Certificat medical tip A5 – in original – cu mentiunea “Apt din punct de vedere fizic si psihic pentru exercitarea profesiei de asistent medical” (se obtine de la unitati cu personalitate juridica de medicina muncii, semnat de director si parafat cu stampila rotunda) in baza:
 8. Adeverintei de la medicul de familie cu rezolutia “clinic sanatos” – valabila 2 luni – in original;
 9. Certificatului de sanatate psihica – se obtine de la medicul psihiatru – valabil 2 luni – in original.
 10. Polita de asigurare de raspundere civila pentru greseli in activitatea profesionala (asigurare malpraxis – valabila pentru anul in curs) – copie – doar pentru cei care profeseaza !!!;
 11. Cerere catre presedinte*;
 12. Declaratie pe proprie raspundere*;
 13. Juramant*;
 14. Cerere de inscriere in filiala Hunedoara a OAMGMAMR;
 15. Raport per salariat din Revisal – original (extrasul din REVISAL se ridica de la serviciul contabilitate al unitatii angajatoare in cazul celor care sunt angajati sau de la Inspectoratul Teritorial de Munca in cazul celor care nu sunt angajati), emis cu cel mult 30 zile ininte de depunerea dosarului, semnat si stampilat de catre emitent;
 16. Adeverinta de grad principal (daca este cazul) – in copie;
 17. Adeverinta de reprofilare (daca este cazul) – in copie;
 18. Pentru pensionare – copie dupa decizia de pensionare;
 19. Dosar de plastic cu sina;
 20. Achitare Taxa de inscriere** in valoare de 100 ron (se plateste o singura data la inscrierea in organizatie);
 21. Achitare Cotizatie** in valoare de 10 lei / luna si se achita  pentru intreg anul 2020 (se calculeaza de la data inscrierii pana la 31 decembrie 2020) – pentru cei care nu profeseaza;
 22. Achitare Cotizatie** in valoare de 1% / lunar din salariul de incadrare pentru intreg anul 2020 (se calculeaza de la data inscrierii pana la 31 decembrie 2020) – pentru cei care profeseaza.* – aceste formulare le puteți găsi la sediul organizației sau le puteți descarca aici:

pdf-icon Cerere către Președintele OAMGMAMR-HD

pdf-icon Cerere de înscriere în OAMGMAMR-HD

pdf-icon Declarație pe proprie răspundere OAMGMAMR-HD

pdf-icon Jurământ profesional OAMGMAMR-HD

 

(**) – Toate taxele se achita la CEC BANK in contul filialei OAMGMAMR Hunedoara, numai dupa verificarea dosarului la sediul filialei Hunedoara a OAMGMAMR.